<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99851" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте биогра...

Президентът Радев предупреди министрите си: “Ще ви организират компромати!” (видео)

16 Септември 2021
0 949

“В този сложен момент моят избор отново е върху вас. За пръв път в най-новата история на България служебно правителство ще предаде властта на служебно правителство”.

С тези думи президентът Румен Радев представи служебното си правителство, като смени само трима министри. Старите министри и трима нови се заклеха пред него.

Вижте пълния списък с министри в състава на новия служебен кабинет

Президентът Радев предупреди министрите си: &#8220;Ще ви организират компромати!&#8221; (видео)

“Ще ви организират протести, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на старата власт, но вие вече доказахте, че работите за бъдещето на България. Срещу вас ще се изсипят последствията на десетилетие безхаберие, застой, корупция и некомпетентност в различни области като кризата в енергетиката и цената на тока, хаоса и липсата на законност в пътното строителство (които лишиха хиляди честни работници от заплащане), компрометираната още в началото ваксинация”, каза още Румен Радев.

Вижте биографиите на тримата нови министри в служебното правителство

Президентът Радев предупреди министрите си: &#8220;Ще ви организират компромати!&#8221; (видео)

“Събрах ви, за да ви благодаря за усилията и резултатите. Може да погледнем с удовлетворение към месеците, през които носехме отговорност за управлението на България. Служебното правителство проведе честни избори, намалявайки драстично купения вот. Разкри тежкото наследство, беззаконието в големите инфраструктурни проекти, множество корупционни схеми, прекрати рекета върху бизнеса и задвижи контролните системи на държавата. Постигнат бе рекорден ръст на приходите и исторически ниска безработица. Активизирахме социалната политика към най-уязвимите, след 13 години актуализирахме пенсиите. Реформата в ТЕЛК прекрати унижението над хиляди българи. Защитихме последните девствени плажове, спряхме вноса на вредни отпадъци.  Овладяхме кризата с COVID и организирахме присъствено обучение в училище”, изреди още президентът.

Президентът Радев предупреди министрите си: &#8220;Ще ви организират компромати!&#8221; (видео)

Служебният премиер Стефан Янев благодари на президента за доверието и оценката, като обещава доверието да бъде оправдано по най-добрия начин. 

“Предстоят тежки месеци и трябва да се полагат още усилия. Уверен съм, че ще се справим с тежките предизвикателства и ще положим всички усилия интересите на българските граждани да бъдат защитени по най-добрия начин”, каза Янев.

Президентът Радев предупреди министрите си: &#8220;Ще ви организират компромати!&#8221; (видео)

Служебният премиер заяви, че техен основен приоритет ще е организацията на честни и прозрачни избори, защото според него страната се нуждае от правителство, което да е подкрепено от силно парламентарно представителство, не може да сме перманентно в криза.

Видео: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции