Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Президентът Румен Радев демонстрира коремно набиране (видео)
Президентът Румен Радев демонстрира коремно набиране (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
03-13-18
добавено
8621
прегледа

Президентът Румен Радев използва посещението си в 68-а бригада Специални сили, за да демонстрира физически качества. Под погледа на командосите той скочи на лоста и направи коремно набиране. В началото на посещението си Радев мина пред строя и поздрави войниците.

 

След това командосите му показаха най-новото си въоръжение – автомати и автоматични оръжия за близък бой със заглушител, които гостът оцени много високо. Радев попита един от бойците: Ако сега трябва да атакуваш една къща с терористи, кое оръжие ще избереш? Униформеният веднага му отговори, че ако го спуснат направо пред къщата, ще избере къс автомат със заглушител, а ако е в гората, ще вземе калашник, съобщи вестник "Марица". Президентът видя и специалния статив, с който парашутистите ще тренират скокове, и разговаря с една от дамите под пагон в бригадата.

 

Не се разбра какво точно си казаха двамата, но Радев изведнъж се метна на първата висилка и направи коремно без никакво предупреждение за домакините и охраната си. Всички демонстрираха страхотни умения и за мен към нашите Специални сили трябва да има специални отношения, защото тук служат българи, за които понятията дълг, чест, патриотизъм не са празни приказки, а ежедневие, каза за БТА след демонстрациите президентът.

 

Според него трябва да се направи така, че Специални сили да бъдат нашето стратегическо оръжие. На въпрос какво им трябва Румен Радев отговори - много по-добри условия и за спорт, и мисля, че трябва да се започне с една подходяща спортна зала и тотална промяна на сградния фонд. Според държавния глава битовите условия трябва да съответстват на тежестта на тренировките и подготовката им за тази професия. Не на последно място президентът посочи, че трябва ново оборудване и най-важното - лична мотивация и издигане на социалния статус на тези момчета и момичета.

 

 

 

Източник: Mediapool.bg

Снимки: Вестник "Марица"