Следва: Не знам, не чу...

Президентът с нова порция критика: Сити хора вземат решенията, а много българи гладуват (видео)

07 Април 2020
1 4249

“Трябва да се помисли не само за физическото оцеляване на нацията, но и за психическото. Хората, които вземат решения, са сити хора, но много българи гладуват, а гладният човек излиза на улицата.” Това каза президентът Румен Радев, който посети столичната болница „Пирогов“ в Световния ден на здравето, цитиран от бТВ.

„Обществото трябва да продължава с дисциплината, да изпълнява стриктно указанията, които се дават от властите, трябва да има ясно управление на кризата. Вирус ще има и след 13 май, ние пак ли ще стоим в това положение? Трябва да се мисли за ясна стратегия как управляемо възможно най-бързо да излизаме от това състояние“, заяви държавният глава.

Бойко Борисов: Отказвам да решавам кой да диша и кой не!

Радев каза, че има „своите идеи“ и властите вървят по част от неговите „стъпки“. Той предупреди, че даже закъсняваме с мерките, които да ни предпазят от „социално-икономическа катастрофа“.

От думите му стана ясно, че все още промените в Закона за извънредното положение не са стигнали до него и, след като се запознае с тях, ще реши дали има основание да върне някои от текстовете.

Радев коментира и решението на депутатите да дарят заплатите си, като отбеляза, че би трябвало те да дадат и предходното си възнаграждение:

„За разлика от депутати и министри, които възнамеряват да дадат заплатите си към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Преди половин месец си дадох заплатата на възрастните хора от Видин. Уважаеми народни представители, за мен дарението е личен акт, ако много държите да се равнявате по президента, има лесно решение – кръгом и бегом към месец март!“.

Борисов отговори на Радев: Да оставим народа без извънредно положение и да го уморим! (видео)

Държавният глава отговори задочно и на премиера Бойко Борисов, който обяви, че при вето върху продължаването на извънредното положение, ще извади ГЕРБ от парламента: „Премиерът трябва да се запознае с Конституцията и със законите и да прочете къде може президентът да налага вето – на решения на НС не може да се налага вето. Гьоте го е казал най-добре – няма нищо по-страшно от активната глупост“.

Източник: бТВ

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Иван Димов

    09 Април 2020

    Божинов, доста интелигентни хора го подкрепят. Освен това е потготвен за битки повече от всеки друг. Да ги постави на място изтърваните от добро възпитание деца - българските политици, които НИЕ родихме и отгледахме! Не смятам средно статистическия българин за достоен да коментира Радев. Поздрави!

Покажи всички Скрий

Реакции