<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=26288" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Премиерът Борисов очаква Радев да освободи съветника си, любител на нациски шеги (видео)

10 Юни 2017
0 5866

Очаквам в понеделник указ от президента Румен Радев за отстраняването на съветника му Пламен Узунов. Това заяви премиерът Бойко Борисов в събота пред журналисти при проверката по изграждането на третия лъч от метрото. Бившият служебен министър на МВР и настоящ секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов се оказа поредният любител на шеги с нацистки привкус, след като негови снимки с характерните хитлеристки мустачки и вдигната ръка за поздрав “Хайл Хитлер”, бяха показани в четвъртък в предаването ни.

 

Въпреки че миналия месец осъди безапелационно нацистките “задявки” на кадри на “Патриотичния фронт”, в петък президентът запази мълчание за изявата на Узунов. Това очевидно е подразнило и премиера Бойко Борисов. ”Карате ме да си отварям устата без да го желая по никакъв начин. Най-­добронамерен съм. Какво получавам? Вчера си стиснах зъбите, забраних на партията да правят трибунка да говорят в парламента за въпрос на Антон Кутев, нагъл въпрос, за моите назначения от страна на кадрите на патриотите. Във вчерашното интервю президентът отговори ли за това, че вътрешният министър на неговото служебно правителство и сега съветник по сигурността, където би трябвало ДАНС да отиде, и разузнаването, се е направил на Хитлер. Той тогава каза ли, че това е недопустимо и аз ако си спомняте още вечерта уволних зам.­министъра на регионалното развитие”, коментира Борисов.

 

 

Той припомни, че той светкавично е освободил компрометирания кадър на ”Патриотите”, за което те са го подкрепили. ”Надявам се, че в понеделник ще видим указ за отстраняването на този съветник, сега събота и неделя не се издават укази. Вие 10 дни ни съсипахте за тези снимки, вие ни разкатахте“, обърна се Борисов към медиите.

 

По думите му в ЕНП е имало съвещание за това. ”Виждате как от една шега, човекът се шегувал, имало карнавал, направил се. Сега трябва да му вземем главата по същата логика. Зам.­министърът беше свястно момче, отишъл с жена си на музей във Великобритания, на Мадам Тюсо и се снимал. Това му изяде главата. Когато хвърляш камъни в стъклената си къща, накрая ще се счупи и твоето прозорче.

 

Понеже ми зададохте въпрос, нямаше да го повдигна никога, и днес щях да си замълча. Излиза, че всеки може да си говори, когато пожелае, да хвърля камъни по стъклената си къща и да си мисли, че няма да му се счупи“, коментира Борисов. Самият Пламен Узунов обясни преди ден пред в. “24 часа”, че снимката с хитлеристките мустачки и поздрав е от новогодишно тържество през 2003 година, когато от томбола му се паднало да облече тази униформа.

 

Източник: Mediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции