<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98413" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Алибегов обя...

Премиерът се извини на лекарите, но не и на Костадин Ангелов (видео)

03 Септември 2021
0 386

Служебният премиер Стефан Янев заяви в парламента готовност да се извини на лекарите, които са се почувствали засегнати от думите му, казани във вчерашния блиц контрол, че Хипократовата клетва изисква готовност за саможертва, предава bTV. Призив за извинение от страна на министър-председателя отправи депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов.

Стефан Янев подчерта, че многократно е изказвал дълбока благодарност към всички лекари и медицински специалисти, които се борят за човешкия живот. Той поясни, че думите му са били казани в разговор, започнал с думата “война”, вкарана именно от Костадин Ангелов, който е обяснил, че българските лекари се намират в такава.

Медици поискаха извинение от премиера Стефан Янев (видео)

Премиерът се извини на лекарите, но не и на Костадин Ангелов (видео)

“Аз съм съгласен да приема, че е така. Всяка една дейност, която е в интерес на хората, по отношение на тяхното здраве и техния живот, мога да приема, че е война. Влизайки в тази терминология обаче и смесвайки клетвите, аз нямам нужда да бъда образован какво точно съдържа Хипократовата клетва. Тръгвайки от военната терминология искам да Ви кажа едно, г-н Ангелов. Ако Вие сте изучавали медицина и знаете подробно какво съдържа Хипократовата клетва, аз мога да Ви кажа какво е изучаването и значението на употребата на думата „война“, коментира премиерът.

“Всяка една война се печели, когато участващите в нея са убедени, че тя е справедлива. Ако Вие в момента искате да внушите, че лекарите участват в несправедлива война, това вероятно е обида към тях. Ако мислите, че моите думи, които вчера съм казал, са някаква обида към тях, аз съм готов да се извиня на тези, които се чувстват засегнати”, заяви Янев.

Премиерът се извини на лекарите, но не и на Костадин Ангелов (видео)

“Ако ви обижда това, че някой смесва парите с вашето присъствие в тази справедлива операция, да не я наричам война, ако мислите, че моите думи са били такива, аз се извинявам. Но по отношение на факта, че се смесват понятията и се търсят някакви краткосрочни политически дивиденти, г-н Ангелов, на Вас не се извинявам”, завърши Янев.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции