Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Привилегиите на Кралица Елизабет II, които ние нямаме
Привилегиите на Кралица Елизабет II, които ние нямаме
По света
Автор: Gospodari.com
09-05-15
добавено
58996
прегледа

Всички врати се отварят пред теб, ако си Кралица Елизабет II. Нейно Кралско Величество е удостоена с много привилегии, които ние обикновените хора нямаме. Тя живее в Бъкингамския дворец и има възможност да се разхожда в 700 стаи, но не само това е сред специалните й възможности. 

 

Ето още някои от тях:

 

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ С ПОСЕЩЕНИЕ ПРИ ЕЛИЗАБЕТ II

 

Ако сте Кралицата на Обединеното кралство, не ви е нужна книжка за шофиране на автомобил. Елизабет II е единственият човек на Острова, който няма нужда от такъв документ, за да кара кола. Книжките се издават в името на Кралицата, така че книжка на името на Кралицата в името на Кралица е нещо доста абсурдно. По време на Втората световна война тя е управлявала камион за оказване на първа помощ и никой не я е глобил.

 

ЕДИНСТВЕНАТА ИГРА, В КОЯТО ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛЯТ САМО АНГЛИЧАНИТЕ

 

Освен че няма нужда от книжка за автомобил, Кралицата няма нужда да се тормози и с регистрационен номер за своето возило от тамошния КАТ.

 

Кралицата на Обединеното Кралство може също да пътува в чужбина без никакви документи и паспорт. От такива обаче имат нужда другите членове на кралското семейство.

 

ШАНТАВИ СЪСТЕЗАНИЯ В АНГЛИЯ - СКУКАТА НЯМА НИКАКЪВ ШАНС

 

Нейно Кралско Величество празнува 2 рождени дни в годината. Нейният официален рожден ден е на 21 април, а "официалният" й рожден ден като Кралица се празнува през юни.

 

 

Повечето от нас трябва да се разходят навън, за да изтеглят пари от банкомат, но не и Кралица Елизабет II. Тя има банкомат в дома си – в мазето на Бъкингамския дворец. Със сигурност не се интересува на коя дата й вкарват пари, едва ли има и лимит за теглене.

 

АНГЛИЙСКОТО КРАЛСТВО СЕМЕЙСТВО С ПРЕДСТАВИТЕЛ В ГОСПОДАРИТЕ

 

Кралицата на Обединеното Кралство няма нужда да плаща данъци на държавата, освободена е от тях. От 1992 г. обаче плаща такива съвсем доброволно, защото може да си го позволи.

 

Елизабет II има правата да уволни цялото правителство в Австралия, понеже технически е и държавен глава на Австралия.

 

ЗАМЕРЯНЕ С ПАЙОВЕ В АНГЛИЯ

 

Всеки от нас може да бъде арестуван. Не и Кралицата! Тя има имунитет и от наказателно преследване. Не може да бъде също принудена да даде и показания в съда.

 

Кралицата и членовете на кралското семейство са освободени от отговори в името на свободата на информацията, което значи, че никой не може да поиска да узнае тайните на хората в Бъкингамския дворец.