<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68876" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Приеха България в чакалнята на еврозоната

10 Юли 2020
0 1846

От съобщение на ЕЦБ стана ясно, че България вече е част от валутния механизъм ERM2, известен като “чакалнята на еврозоната” пише bTV.

От официалната информация става ясно, че след внимателна оценка на адекватността и устойчивостта на валутния борд в България, е прието, че тя се присъединява към валутния механизъм със съществуващия си режим на валутен борд, като едностранен ангажимент и без допълнителни изисквания към ЕЦБ.

Прието е и решение за установяване на тясно сътрудничество с БНБ, след като вече са изпълнени необходимите надзорни и законодателни предпоставки.

През април на посещение на шивашки цех в Хасково премиерът заяви “Не трябваше да се огъвам за чакалнята на Еврозоната. Виждате колко пари отпускат. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране. Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно и ще кандидатсвтаме отново за еврозоната. Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в Еврозоната ще получат милиони, а другите ще теглят кредити. Ще кандидатстваме в Еврозоната до края на април. Убеден съм, че ще бъдем приети”.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции