<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66819" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 12 000 лъва са о...

Пристанището пред „Сараите” расте без разрешителни (РЕПОРТАЖ)

16 Юни 2020
0 7022

Скъпи приятели, вече ви разказахме за щедрите подаръци, които Общинският съвет в Бургас раздава на небезизвестни личности от обществения и политическия живот. Оказа се обаче, че далеч не само на общинско ниво са толкова щедри: цели три министерства са подарили пристанище на фирмите, известни като собственици на „Сараите на Доган”.

Общински съветници разкриват схеми около “Сараите на Доган” (РЕПОРТАЖ)

През 2016 година в медийни публикации с източник сайта „Биволь” се представят доказателства, че пристанището е придобито от свързаната с Ахмед Доган компания „Хермес Солар”, която е собственик и на т.нар. „Сараи”. Още тогава достъпът на граждани до пристанището и плажа е забранен, а бариера огражда целия имот, макар и по документи плажът да е публична държавна собственост.

В интервю с репортерката Виктория Симеонова председателят на местната Организация за закрила на българските граждани – Стефан Петров разказа как се е стигнало до придобиването на пристанището именно от тези кръгове и как се развива районът през последните години. В материала са показани и кадри, в които хора, представящи се за охрана на „Сараите” се опитват да изгонят от морския бряг случайни граждани, избрали именно това място за плаж.

В края на 2019 стана ясно, че пристанището там е станало с 220 метра по-дълго, а институциите отказват да предоставят данни дали е издадено разрешително за това строителство в акваторията на пристанището, която по закон е изключителна държавна собственост. Това на практика прави постройката напълно незаконна. Цели три министерства обаче си затварят очите за случващото се: Министерство на отбраната, тъй като зоната е с особена функция за държавната сигурност; Министерство на транспорта – заради същността на обекта – пристанище и Министерство на регионалното развитие и благоустройството – заради неуредиците около собствеността и на плажа, и на пътя до „Сараите”.

Незаконно повече от 2 години общинска поликлиника е в частни ръце (РЕПОРТАЖ)

Ние от „Господарите” ще потърсим становището на всички замесени институции и ще продължим да следим тази тема, която е пореден пример за беззаконието и безнаказаността на определени личности и кръгове, а вие ни сигнализирайте за всякакви нередности – да не оставяме злоупотребите да продължават да се случват!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • shadow

    08 Юли 2020

    Както се казва "Расте, но не старее". Но тук е друга бира. Топла и вкисната с която Доган, Борисов и прочие знайни и незнайни чукундури цакат раята с нея. Но тя раята е свикнала с това повече от 500 години. Преклонена главица сабя не я сече и така до краа на света. Когато българин да се наричам ще е последна радост за мене.....

Реакции