<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82401" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Криптовалута...

Притежателят на биткойни за $220 млн., който не помни паролата за достъп, се примири със загубата им (видео)

26 Януари 2021
109 46749

Собственикът на дигитален портфейл със 7002 биткойна на стойност 220 милиона долара, който има още само два опита да налучка паролата за достъп, се примири със загубата им, пише LadBible.

Несметното богатство на Щефан Томас от Сан Франциско се съхранява на малка криптирана памет, известна под името IronKey. Компанията за дигитални портфейли предоставя на потребителите си възможността да въведат до 10 грешни пароли преди да ги блокира за вечни времена. Щефан е изразходвал вече 8 от възможностите си да налучка кода.

Собственик на биткойни за $220 млн. има още само два опита да си спомни паролата за сметката, преди да ги изгуби

Щефан забравил паролата си още през 2012 година, малко след като се сдобил със 7002 биткойна като благодарност, че изработил информативно анимирано видео за криптовалутата.

Девет години по-късно Щефан продължава да търси ключа към съкровището си. Но накрая си е казал философски, че “времето лекува всякакви рани” и решил да се примири със загубата си.

“Някъде около 2-3 седмици бях напълно отчаян. Не се сещам за друг израз, който да опише състоянието ми”, споделя той.

След като разказал истоията си пред The New York Times Щефан бил залят от полезни и нетолкова полезни съвети от доброжелатели в мрежата.

“Един от тях дори предложи да изпробвам думата “парола”.

В тази ситуация обаче Щефан Томас не е единичен случай, обръщат внимание от The New York Times, според които над 1.4 милиарда долара в биткойни са заключени в подобни дигитални портфейли.

Източник: LadBible

Видео: ABC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции