<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84325" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: КПКОНПИ иска ...

Приятелката на Кристиан Николов даде показания: Не употребява наркотици, всяка вечер ползва “чай за успокоение и паста”

23 Февруари 2021
0 18180

Приятелката на Кристиан Николов, който е подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, даде днес показания при старта на делото от Софийски градски съд днес, предаде bTV.

Симона Цанкова бе категорична, че подсъдимият не употребява наркотици, не пуши и води здравословен начин на живот, като уточни, че всяка вечер преди лягане ползва “чай за успокоение и паста”.

В продължение на два часа Симона отговаряше на въпроси на двете страни и съдебния състав. По думите ѝ тя не е видяла и не е усетила отклонение на автомобила, в който са били заедно с приятеля им Георги Иванов.

Цанкова каза още, че не е усетила ускорение на скоростта, освен секунди, след като чула вик от Георги малко преди сблъсъка.

Тя започна разказа си за деня на катастрофата от предния – 18 април 2020 г., когато решили с годеника ѝ, с когото живеят заедно от три години, с Георги Лъчезаров Иванов (син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов), с брата на Кристиан и доста други приятели, да отбележат на патерици рождения й ден, пише Клуб Z. Така първо напазарували и се отправили към Витоша, където мислели да си направят барбекю. Именно тогава Кристиан взел аудито Q7 на майка си, тъй като било паркирано най-отпред в семейната къща на ул.” Любен Каравелов” в София.

На Витоша обаче двама полицаи ги спрели и им казали, че заради противоепидемичните мерки не могат да си правят барбекю. Питали ги дали имат забранени вещества като наркотици, но младото момиче не можа да си спомни да са им правили личен обиск. Със сигурност цялата компания получили актове за неспазване на мерките, след което взели решение да направят партито в къщата на майката на Кристиан. Самата Десислава Пешева днес също беше на делото. 

В крайна сметка младото момиче си спомни поне осем-девет души, освен тях тях двамата с Кристиан, които били на партито в триетажната къща. Именно там Кристиан цяла вечер “лигавил една чаша водка”. По думите на половинката му пийнал и един Йегермайстер при посрещането на гостите.

Така се стига до призори в събота срещу неделя, когато по-далечните гости си тръгнали. Симона започнала да чисти първия етаж след купона, а Кристиан – третия, където също има кухня, джаги и т.н.

“Той дойде и ми каза, че е намерил един шот Йегермайстер и го изпил”, каза днес Симона.

Явно от Йегермайстера “му станало лошо, изтръпнал, главата му се чувствала странно”, добави младата жена. Тя обърна внимание, че двамата с Кристиан не само не се дрогират, а водят здравословен начи на живот, ходят на фитнес, хранят се правилно и дори в началото на годината правили опити за бебе. Цялото меню на вечерта включвало и кюфтета, които техни приятели направили, но Симона не е яла, защото не яде месо.

На другия ден те се събудили по обяд и решили, че ще отидат до Георги, който също преспал в къщата, за да се оправи и да се изкъпе. Така взели джипа и първо отишли до сина на депутата, който живее в района на НДК. Останали няколко часа. В късния следобед напуснали апартамента му. 

Тук има разминаване, тъй като днес Симона обяви, че не е знаела накъде се возят след това. В първоначалните си разпити пред досъдебното производство пък е обявила, че са излезли с намерение да хапнат. 

“Решихме да излезем някъде да се разходим, нямахме конкретна цел, конкретно място”, каза днес пред съда тя.

Има и още едно интересно нещо – вечерта Кристиан пил чай и употребил паста за успокоение на нервите, което бил неговият “вечерен ритуал”. Симона от години знаела, че той ползва въпросните чай и паста, особено, когато е всесия, тъй като следването му в Германия било много трудно. Купувал ги от е-MAG или от OLX. Момичето обаче не знаеше какви вещества се съдържат във въпросния “вечерен ритуал”.

Така или иначе когато приближават с джипа злополучното кръстовище в кв. “Хладилника”, младата дама не помни нищо, тъй като се опитвала по целия път да включи към уредбата на колата малка тонколонка, която ѝ подарили за рождения ден. Тя дори не помни откъде са минали – толкова била погълната с упътването на тонколонкта. Спомня си само, че са се возили по-малко от 10 минути, когато Георги извикал нещо и настъпил ударът. Заяви още, че Кристиан подложил обувката си под главата на Милен Цветков и бил единственият, който опитвал да му помогне. А Гоерги избягал веднага след като излязли от колата.

Младата дама каза пред съда още, че нейният годеник е най-отговорният човек, че е е много добър шофьор и че майка му затова си оставяла спокойно ключовете на джипа Q7 – защото му имала доверие.

Симона Цанкова заяви, че никой друг от свидетелите не се е притекъл на помощ, а само са давали наставления. Тя потвърди показанията си по време на разследването, че Георги Иванов е избягал от местопрестъплението, а тя е излязла от автомобила последна.

Отмениха гаранцията на приятелката на шофьора, убил Милен Цветков, другият спътник се оказа с тумор в мозъка

Двамата спътници на Николов бяха обвинени от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на разследването на инцидента. Впоследствие и двамата са дали показания. Те потвърдили, че Кристиан е бил зад волана на джипа, ударил колата на журналиста.

Разследването за смъртта на Милен Цветков е приключило

Припомняме, че Милен Цветков загина на 21 април, докато чакаше на червен светофар край столичен мол, а върху колата му връхлетя джип с огромна скорост. 

В съда през април се разбра, че по време на катастрофата Николов е бил под влиянието на четири различни вида упойващи вещества, но е съзнавал риска, който може да създаде като участник в движението.

Кадрите от трагичния инцидент можете да си припомните по-горе.

Източник: bTV, Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции