<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68481" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ако д-р Стамо...

При над 200 случая на ден ще върнем част от по-строгите мерки, обяви здравният министър

07 Юли 2020
0 3187

“Преминаването на границата от 200 болни на ден ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките.” Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти, цитиран от “Фокус”.

Днес той присъства на откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ в София.

174 са новите случаи на коронавирус, рекорден брой заразени в София

По неговите думи, съпоставимо с другите областни градове, случаите на коронавирус в столицата не са пик, макар че са притеснителни.

При над 200 случая на ден ще върнем част от по-строгите мерки, обяви здравният министър

“И един човек да е, министърът на здравеопазването винаги се притеснява”, каза Ананиев.

“Случаите на коронавирус в София не са голямо нарастване в контекста на броя хора, които живеят в България. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса. Ако той ескалира, сме готови във всеки един момент да предприемем необходимите мерки. Трябва да спазваме дисциплината, дистанцията, да носим маските. Засилили сме контрола в цялата страна, защото явно без контрол няма да мине”, допълни той.

По думите на здравния министър, ескалация ще настъпи, когато броят на новозаразените надскочи 200 души дневно и то за по-продължителен период от време.

Той увери, че при достигане на капацитета на деветте столични болници, които приемат пациенти с Covid-19, останалите лечебни заведения имат създадена организация и готовност за откриване на такива отделения.

Кирил Ананиев съобщи още, че за пристигащите от Швеция, Великобритания и Португалия ще има 14- дневна карантина.

Източник: “Фокус”

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции