Следва: Веселин Мари...

Проверяват 14 къщи за гости с басейни и джакузита (видео)

07 Юни 2019
40 2874

Прокуратурата проверява всички къщи за гости. В неделя започват и извънредни проверки, на които ще бъдат поканени и медиите, обяви новият земеделски министър Десислава Танева, цитирана от Offnews.

 

 

""

 

 

„14 договора са предоставени за одобрение в ДФ „Земеделие”, за допълнителни дейности към къщи за гости. Това е допустимо по програмата за развитие на селските райони, но въпросът е дали тези предоставени за одобрение инвестиции ще бъдат ползвани по предназначение. Има басейни, джакузи, детски площадки към къщи за гости”, коментира още министър Танева.

 

 

""

 

 

ХВАНАХА 32 МНИМИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ, НАЛОЖЕНИ СА ГЛОБИ ЗА НАД 10 МИЛИОНА ЛЕВА

 

 

В 3 от 14-те проекта трябва вече да има действащи къщи за гости. Ако наистина е къща за гости, атракционите могат да бъдат одобрени само ако се предполага, че ще доведат до по-висока доходност, каза министърът. При съмнение, че бизнес планът е неустойчив, финансиране няма да бъде отпуснато.

 

 

""

 

 

Танева посочи, че глобите по издадените вече актове няма да се плащат от българския данъкоплатец. „Ще положим всички усилия да се платят от тези, които са нарушили правилата. Има вече платени глоби по издадени актове и държавата си е събрала тези глоби. Другите са в процедура – или съдебна, или по събиране на тези глоби", каза министърът.

 

ПОЛОВИНАТА КЪЩИ ЗА ГОСТИ В БОРИНО СЕ ОКАЗАХА НА РОДНИНИ НА МУСТАФА КАРАДАЙЪ

 

Танева добави, че и досега по проектите, отпуснато от ДФ „Земеделие”, е имало интензивни проверки – на 18% от проектите при изискване по европейския регламент от 1 до 5% . "Очевидно за нас и това е бил малък процент”, коментира Танева. От 130 проверки са наложени 80 акта. По 65 от тях в момента са в процедура на вземане.

 

СОТИР ЦАЦАРОВ ЩЕ ПРОВЕРЯВА ВСИЧКИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ В СТРАНАТА, СТРОЕНИ С ЕВРОПАРИ

 

Десислава Танева съобщи още, че е наредила да бъде уволнен служителят на фонд „Земеделие“ (Янаки Червеняков) с „къщата за тъщи“. Името му стана известно в медиите ползваната като лична вила от тъща му къща за гости, изградена с евросредства, и със скъпата лимузина, която кара баща му.

 

 

 

Източник: Offnews

 

Видео: "Свободна Европа"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции