Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Продавачът, пребит в Габрово: Не сме искали етническо напрежение, не участвам в протестите
Продавачът, пребит в Габрово: Не сме искали етническо напрежение, не участвам в протестите
Вземи EMBED
Loading the video...
04-13-19
добавено
12018
прегледа

Венцислав Иванов, който бе нападнат и пребит от трима роми в магазин в Габрово, сподели, че досега не е участвал в протестите в града и не смята да се включва в тях.

 

 

 

"Не сме искали с тази случка да внесем етническо напрежение", заяви той пред bTV.

 

Продавачът разказа, че тримата въпросни клиенти започнали да се държат агресивно още от самото си влизане. Те са ударили и друг клиент, който не се вижда на записа от камерата.

 

"Отидох и нормално, най-учтиво ги помолих да няма агресия в магазина", разказва той. Венцислав обясни, че не знае кога е пуснат записът от боя в социалните мрежи, нито кой го е пуснал.

 

"Надявам се всичко да приключи без някакви инциденти, но да се вземат поуки от създалата се ситуация", коментира още той.

 

Същевременно кметицата на Габрово Таня Христова бе категорична, че е готова да подаде оставка. "Оставката е в моя джоб от първия ден, в който има решение за избора ми на кмет", заяви пред Нова телевизия тя. 

 

По думите й, най-важното, което трябва да се направи сега, е да се върне редът и спокойствието в Габрово.

 

Христова уточни, че едно от изискванията, за да получиш общинско жилище в града, е да си живял е него поне 10 години. Тя беше категорична, че в Габрово няма настанени лица в незаконни жилища.

 

"В момента продължава мероприятие, започнало в предишни години, за събаряне на незаконни сгради", обясни кметицата и потвърди, че и тези дни са били събаряни сгради.

 

Източник: dir.bg