<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82478" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разхлабват м...

Продължават да затягат мерките срещу Covid-19 в Западна Европа (видео)

27 Януари 2021
0 654

В Западна Европа продължават да въвеждат ограничения, заради надигащата се нова вълна на коронавируса, предаде Нова тв. Премиерът на Великобритания Борис Джонсън каза, че страната обмисля нови мерки за граничен контрол, които биха изолирали почти напълно британските острови.

Испания изтегли с час по-рано вечерния час, заради увеличаването на броя на новозаразените и хоспитализираните. Много хора бяха принудени да бързат, за да не се окажат в нарушение.

Ваксините в Европа: Нищо не е наред

Заведенията трябва да затварят преди 21 часа. Това слага край на типичните за Испания късни вечери и е поредното ограничение за индустрията, в която изкарват прехраната си десетки хиляди жители на столицата.

Властите казват, че няма друг начин, с оглед на очевидния ръст на новозаразените на 14-дневна база.

Вечерният час продължава да предизвиква протести и безредици в Нидерландия. Трета поредна вечер имаше сблъсъци между протестиращи срещу мярката и полицията. Отново имаше над 150 арестувани, както и няколко ранени полицаи. Бяха изпочупени витрини и разграбени магазини.

Междувременно председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви мащабен план на Съюза за борба със следващи пандемии. Германката го нарече Програма за биозащитна готовност.

Планът предвижда сътрудничество между 27-те държави и частния сектор в областта на медицината и фармацевтиката. Ще има екипи от експерти, които да наблюдават потенциално опасни вируси и патогени, както и предварителна подготовка за разработването и производството на ваксини, лекарства и предпазни средства.

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции