<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86518" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брифингът за ...

Производствена грешка унищожи 15 милиона ваксини на Johnson&Johnson

01 Април 2021
3 729

15 милиона ваксини срещу коронавирус на компанията Johnson&Johnson са били унищожени при смесване във фармацевтичен завод в Балтимор, САЩ, пише TheNewYorkTimes.

Снимка: AP

Производственият комплекс, управляван от Emergent BioSolutions, получи 628 милиона долара от администрацията на бившия президент Тръмп миналата година, за да разшири капацитета си за производство на ваксини. Заводът все още очаква разрешение за администрация по храните и лекарствата за своите линии за производство на ваксини Johnson & Johnson и настоящата огромна грешка – която източниците на NYTimes приписват на човешки фактор – вероятно ще забави това допълнително. Не е ясно как този спад ще се отрази на наличността на тази ваксина през следващите няколко седмици.

След средата на април в България ще има дози и от ваксината на Johnson&Johnson (видео)

Заводът в Балтимор е партньор едновременно на препаратите на Johnson&Johnson и на AstraZeneca – британско-шведската компания, чиято ваксина все още не е разрешена за употреба в Съединените щати.

И ваксината на Johnson & Johnson се включва в битката с вируса. Какво я отличава от другите?

Moderna и Pfizer/BioNTech все още са на път да изпълнят ангажиментите си за количествата ваксини в Съединените щати, което трябва да даде на страната достатъчно дози, за да постигне целта на администрацията на Байдън да има игли за всеки възрастен гражданин на страната до края на май.

Какви са предимствата на ваксината на Johnson&Johnson?

Но ограничената наличност на ваксината Johnson & Johnson все още може да навреди на усилията на САЩ да ваксинират достатъчно хора за постигането на стаден имунитет. Хората, които не са склонни да се ваксинират срещу Covid-19 и казват, че ще „изчакат и видят“, са по-склонни да се съгласят да вземат ваксината Johnson & Johnson, отколкото препаратите на Pfizer или Moderna. Ваксината Johnson & Johnson е еднодозова и се прави по по-позната техника. Наличието на ваксини само на Pfizer и Moderna може да затрудни убеждаването на някои хора да се имунизират.

Източник: TheNewYorkTimes

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции