<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98248" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьорът, при...

Прокуратурата внесе протест срещу домашния арест на Кристиан Николов

02 Септември 2021
0 1002

Софийската градска прокуратура внесе протест срещу изменената мярка за неотклонение на подсъдимия за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Извършеното от него престъпление е квалифицирано като умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт.

Шофьорът, причинил катастрофата с Милен Цветков, излиза под домашен арест

Прокуратурата внесе протест срещу домашния арест на Кристиан Николов

СГП не споделя изводите на съда относно това, че продължителността на задържането на подсъдимия за период от около една година и четири месеца е довела до намаляване опасността той да извърши ново престъпление и за липса на реална опасност той да се укрие.

Прокуратурата счита, че срокът на задържането на Николов до настоящия момент не е прекомерен, с оглед тежестта на извършеното от него престъпление и необходимите за изясняване на обективната истина действия по разследването.

Прокуратурата внесе протест срещу домашния арест на Кристиан Николов

От събраните доказателства се установява съпричастността на подсъдимия към тежкия пътен инцидент, съзнателната употреба на наркотични вещества от него и предприемането на управление на автомобил след употребата на различни видове наркотици. Налице е наличието на пряка и непосредствена връзка между произшествието и смъртта на пострадалия, създаването на реална опасност за здравето и живота на голям брой други участници в движението.

Адвокатът на Кристиан Николов се опита да внуши, че Милен Цветков е убит при сърдечния масаж

В хода на делото са събрани доказателства и за други противозаконни деяния, извършвани от подсъдимия, свързани с придобиване и употреба на наркотични вещества и изградени трайни навици за същото. С оглед на това Софийска градска прокуратура счита, че доказателствата по делото сочат за съществуването на реална опасност подсъдимият да извърши престъпление.

Прокуратурата внесе протест срещу домашния арест на Кристиан Николов

Налице е и другата предпоставка за налагане на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николов, свързана с опасността той да се укрие. Същият трайно е живял в чужбина и разполага с възможности да организира укриването си с цел избягване на реализирането на наказателна отговорност.

Софийска градска прокуратура счита, че единствената мярка за неотклонение спрямо подсъдимият Николов продължава да бъде „задържане под стража“. Изменението ѝ в „домашен арест“ е неправилно и незаконосъобразно и като такова следва да бъде изменено. 

Прокуратурата внесе протест срещу домашния арест на Кристиан Николов

А във видеото по-горе можете да си припомните кадри от момента на катастрофата с Милен Цветков, които показват липса на спирачен път и пешеходци на косъм от смъртта.

Предупреждаваме, че клиповете са изключително брутални и не бива да се гледат от хора със слаби нерви и деца.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции