<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97484" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гешев атакув...

Прокуратурата дава на съд служител на НСО и мъжа на Ивайла Бакалова заради убийството на брокерка

25 Август 2021
0 18638

Военно-окръжната прокуратура – София е дала ход на дело срещу служителя от НСО Борислав Иванов, Иван Масларов и Веселин Денков “Брадата” (мъжът на Ивайла Бакалова, заедно с която наскоро разказаха пред Антикорупционния фонд нелицеприятни неща за прокуратурата), за подбудителство и помагачество в извършването на убийството на Станка Марангозова през 2019 година, съобщава Прокуратурата на Република България.

Разследване показа как на Ивайла Бакалова са поискани 100 хил. евро, за да пуснат мъжа ѝ от ареста (видео)

Това се случва в момент, в който темата с охраната на главния прокурор Иван Гешев е още гореща в парламента, припомня КлубZ.

Прокуратурата дава на съд служител на НСО и мъжа на Ивайла Бакалова заради убийството на брокерка

Именно заради неговия статут и другите трима – поръчители и изпълнители отиват именно на военен съд. Случката даде повод на Иван Гешев многократно да оправдае, че си взе “неговото” Бюро за защита да го охранява и че нямал доверие на НСО, защото оттам “извършват убийства”.

Служител на НСО е ръководил група за поръчкови убийства, бил е член на масонска ложа с контакти на високо ниво (видео)

Разстрелът на брокерката Станка Марангозова е извършен на 10 октомври 2019 г., когато убиецът Петър Костов (който после прави самопризнания) й подава уж букет цветя и стреля през него.

Като поръчители са сочени именно Веселин Денков-Весо Брадата и Иво Масларов, които имали конфликт с Марангозова. Участието им е формулирано така:

“В.Д. е осигурил финансови средства, които чрез И.М. са били предадени на служителя на НСО – Б.И. и на извършителя на убийството – П.К.”

В “съответните медии”, които често са единомислени с прокуратурата, се появиха твърдения, че Денков всъщност е изпълнителят на волята на Васил Божков на улицата.

Прокуратурата дава на съд служител на НСО и мъжа на Ивайла Бакалова заради убийството на брокерка
Иво Масларов (който е доведен син на Емилия Масларова) все още се издирва от България с червена бюлетина на Интерпол.

Брадата и Иво Масларов имали и висящо дело за изнудване по жалба на Марангозова.

Ето и пълния текст на прокурорското съобщение:

“Военно-окръжна прокуратура – София предаде на съд четирима за убийство на жена в София  

Военно-окръжна прокуратура – София внесе в съда обвинителен акт срещу четири лица за умишлено убийство на С.М., извършено на 10.10.2019 г. в град София.

Един от обвиняемите – Б.И., към момента на извършване на престъплението е бил служител на Национална служба за охрана (НСО). Той и още двама са привлечени към наказателна отговорност и за участие в организирана престъпна група за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространението им.

На съд като извършил на убийството е предаден П.К. В хода на разследването са събрани доказателства, че на 10 октомври 2019 г. той е проследил жертвата до блок в столичния кв. „Младост“. Спрял с мотоциклет до колата на жената, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета П.К. държал пистолет със заглушител. След като С.М. свалила стъклото, той произвел три изстрела. На жертвата били причинени три огнестрелни наранявания на главата, които довели до смъртта й. При изстрелите от букета се откъснал цвета на една роза, която паднала на асфалта.

Другите трима обвиняеми по досъдебното производство – Б.И., И.М. и В.Д., са предадени на съд като подбудители и помагачи в извършване на престъплението. В хода на досъдебното производство е установено, че В.Д. е осигурил финансови средства, които чрез И.М. са били предадени на служителя на НСО – Б.И. и на извършителя на убийството – П.К.

За престъплението са били набавени пистолет и мотоциклет, който при оглед на 20 май 2020 г. е намерен с помощта на водолази във водоем край софийското село Чепинци.

46-годишната С.М. е била следена близо месец, включително с използване на технически средства – тракер за определяне на местонахождението й. П.К. е опитал да прикрие следите от престъплението като изгорил дрехите си. След убийството престъпната дейност на обвиняемите е продължила.
 
Освен като подбудител и помагач в извършването на убийството, бившият служител на НСО е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотици и на боеприпаси, както и за участие в организираната престъпна група за разпространение на наркотични вещества. 

В хода на разследването са разпитани над 50 свидетели, извършен е следствен експеримент и множество експертизи – съдебно-медицински, компютърно-технически, физико-химични експертизи и др. 

За предумишлено убийство, извършено с користна цел и със средства, опасни за живота на мнозина, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предстои Военният съд в София да насрочи делото за разглеждане.”

Източник: Прокуратурата на Република България, КлубZ

Видео: Антикорупционен фонд

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции