<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72334" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха шо...

Прокуратурата започна разследване срещу неизвестен чиновник за строежа на “Алепу” (видео)

28 Август 2020
0 1139

Окръжната прокуратура в Бургас образува дело срещу длъжностно лице от Община Созопол, което е нарушило правомощията си при издаването на разрешително за строеж, предаде bTV.

След серия от протести срещу изграждането на вилно селище върху плажа, започнаха проверки и преди месец прокуратурата оспори като незаконно издаденото второ разрешение за строеж. То разрешава изграждането и на ваканционно селище, освен на подпорна стена.

Има незаконно строителство в „Алепу“ и плажа до „летните сараи“, откри прокуратурата

Вчера окръжните магистрати започнаха разследване срещу човека, одобрил въпросното строително разрешение с мотива, че е приел неизрядни документи с цел да набави облаги за други хора.

Към момента строежът е замразен, забраната за строителство през лятото по морето съвпадна с периода до насроченото за 21 септември дело срещу изграждането на вилното селище. Докато съдът не се произнесе, не може да се строи. Оспорването на разрешителното ще доведе до подмяната му с ново, а не до спиране на строежа, категорични са общински съветници от Созопол и Бургас.

Според тях единствено възлагане на екооценка може да доведе до отпадане на всички разрешителни, ново обществено обсъждане и препроектиране.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Rudi

    31 Август 2020

    Накрая виновен ще се окаже някой бездомник...

Реакции