Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Прокуратурата засече изгаряне на опасни отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол" (видео)
Прокуратурата засече изгаряне на опасни отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол" (видео)
У нас Вземи EMBED
Loading the video...
01-18-20
добавено
2872
прегледа

В ТЕЦ „Бобов дол” тече разследване за престъпление против общественото здраве и околната среда, съобщава Nova.

 

 

Разследващи са засекли горенето на опасни отпадъци. Веднага са били изпратени три мобилни лаборатории. На място дори пристигна екоминистърът Емил Димитров.

 

 

ЗАМЪРСЯВА ЛИ ВЪЗДУХА "ТЕЦ-БОБОВ ДОЛ", В КОЙТО ГОРЯТ ИТАЛИАНСКИ ОТПАДЪЦИ? ГРАЖДАНИТЕ ИСКАТ ОТГОВОР

 

 

„Материалите са подписани, заминават за Кюстендил. Ще чакаме разпореждане на окръжния прокурор в Кюстендил или на главния прокурор да видим какво ще правим след това. Предстоят претърсвания и изземвания в администрации, в понеделник всичко ще бъде на моето бюро. Няма задържани, няма разпитвани. Трябва да се вземат документи, за да се види каква е била цялата процедура. Упрек към завода нямаме, предстоят още замервания. Няма опасност за хората”, казва Димитров.

 

 

Пред медиите от ТЕЦ „Бобов дол” твърдят, че имат всички нужни разрешителни за извършване на дейността си, както и подписана нотификация за внос на отпадъци. Тези документи са разгледани и подписани от МОСВ, РИОСВ – Перник и Изпълнителна агенция по околна среда, а от ТЕЦ-а са ги предоставили на разследващите случая органи.

 

 

Източник: NOVA