<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81949" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зуека разкри ...

Прокуратурата иззе картини и графики от дома на Васил Божков (снимки)

18 Януари 2021
0 440

Продължават действията на Специализирана прокуратура по разследването по досъдебно производство, по което обвиняем е Васил Божков.

Ето какво съобщиха днес от обвинението:

“В хода на извършените претърсвания в жилище и други помещения в сграда на бул. „Васил Левски“№ 79, ползвани от двамата, са иззети 1418 картини и 45 графики. Сред произведенията на изкуството са и такива на известни български творци като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия при спазване на утвърдените правила и осигурена охрана от органите на МВР. 

През 2020 г. от сградата на ул.“Васил Левски“ № 79, както и от офис на ул. „Московска“ № 43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

С разрешение на наблюдаващите прокурори по делото, съгласно чл. 198 от НПК, предоставяме снимки на част от иззетите веществени доказателства, представляващи произведения на изкуството – картини и графики.”

Източник: Прокуратура на Република България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции