<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71711" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ преодол...

Прокуратурата: Не можем да проверим банкнотите и кюлчетата от чекмеджето на Борисов само по снимка

20 Август 2020
0 6391

Софийската градска прокуратура е образувала дело, в рамките на което проверява снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов в правителствената вила в “Бояна”, пише Mediapool.

На проверка подлежат и записите с неговия глас, става ясно от интервю за “24 часа” на един от наблюдаващите прокурори – Боряна Бецова.

Делото е за незаконно записване. Разследващите първо ще проверят дали снимките са автентични, обяснява Бецова. След това ще се търси и автора им.

Излезе и видео с чекмеджето с пачките и пистолета в спалнята на ...

По въпроса със заснетите пачки от от 500 евро и кюлчета инвестиционно злато, тя казва следното: “По принцип това се установява с експертиза, но за нея е необходимо физически да имаме тези банкноти и кюлчета злато, за да ги предоставим за анализ. Длъжни сме да съберем доказателствата по определения от закона ред. За да инкриминираме банкнотите и кюлчетата, трябва да сме категорични, че банкнотите са истински, а кюлчетата са от благороден метал. Трябва да кажем колко са. Във всички случаи те трябва да бъдат предоставени физически на експерта, за да даде заключение. Разбирате, че само по снимка вещото лице нищо не може да направи – нито да установи дали купюрите са истински, нито златото (или колко грама и карата е). Нито един съд няма да погледне сериозно, ако се явим пред него и обявим, че инкриминираме пари и кюлчета злато, за които не знаем дали са истински”.

Мафиот или премиер? Narod.bg пресметна, че в нощното си шкафче ...

Дали парите и ценностите са предоставени, от интервюто не става ясно. Бецова обаче твърди, че не е задължително делото да се ограничи само до въпроса за незаконното записване. Според нея ще се изясняват всички обстоятелства.

Снимките и записите на Борисов се разпространяват анонимно вече месеци. На кадрите се вижда спалнята на министъра-председателя, на нощното шкафче има оставен пистолет, а в чекмеджето – парите и златото.

Освен снимките бе пуснат и видеозапис от същото място. При по-внимателното му преглеждане се видя, че той е правен от млада жена.

Излезе и видео с чекмеджето с пачките и пистолета в спалнята на Бойко Борисов

Според Бецова в периода 2017-2019 г. до правителствената вила в Бояна достъп са имали около 180 души. Тя твърди, че хората няма да се призовават на разпити хаотично. Самият Борисов също ще бъде разпитан, но след събирането на по-голям обем доказателства.

А по-горе можете да гледате видеото от спалнята на премиера.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Martin I

    28 Август 2020

    Не знам аз дали не могат, но със сигурност знам, че не искат.

Реакции