<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64186" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Достатъчно л...

Прокуратурата няма да проверява чата на Божков с Vladi Goranov (видео)

16 Май 2020
0 5500

Прокуратурата няма да предприема никакви наказателно-правни мерки спрямо публикуваните SMS-разговори между Васил Божков и Vladi Goranov. Това стана ясно от интервю с главния прокурор Иван Гешев пред БНТ.

Гешев заяви, че не е чел въпросните съобщения, но негови колеги са ги чели и не виждат в тях нищо особено.

“Колегите, които го четоха казаха, че в тях не виждат причина за някаква наказателно-правна реакция”, каза Гешев. Според него разпространените съобщения са просто част от защитната стратегия на Божков. Той определи развитието на ситуацията като “поредната серия от един несвършващ сериал”.

Прокуратурата няма да проверява чата на Божков с Vladi Goranov (видео)

Главният прокурор пак каза, че Васил Божков е “едно от лицата, които в годините на криминалния преход са се чувствали недосегаеми”.

“Гледам неща, които са се случващи вече. Матрицата е една и съща”, обясни Гешев и припомни за сходния случай с банкера Цветан Василев, който все още пребивава в Белград. Васил Божков се премести в Дубай.

“Божков не е първият в списъка. А и да си спомним, че преди Божков към наказателна отговорност беше привлечен Цветан Василев, макар и задочно, той е изправен пред българския съд. Същото и с Миньо Стайков, който също е изправен пред съда. Решенията за повдигане на дела се вземат от наблюдаващия прокурор на базата на доказателства”, каза Гешев.

Васил Божков публикува свои чатове с Vladi Goranov

Преди ден Божков публикува два скрийншота от разговори с контакт, отговарящ на имената на финансовия министър Владислав Горанов. Преди това укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков обеща да публикива “документи“, но това не се случи.

По случая нямаше реакция от Министерски съвет, както и от премиера Борисов. Коментар по случая направи вицепремиера Томислав Дончев, според когото разговорите доказват единствено, че Божков и Горанов са се уговаряли за среща.

Владислав Горанов официално отказа да коментира “публичните изяви на Божков”

Министерството на финансите разпространи съобщение, според което министърът на финансите Владислав Горанов няма да коментира публичните изяви на бизнесмена и благодетел на ПФК “Левски” Васил Божков.

Източник: БНТ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции