<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70470" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българският ...

Прокуратурата образува дело за незаконно записване на разговорите на Борисов

03 Август 2020
0 11512

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за престъпление по чл. 339а от НК, обяви сайтът на държавния обвинител.

На 25.06.2020 г. е назначена експертиза по първоначално изисканите и предоставени снимки и аудиозаписи, публикувани в следните интернет сайтове: „Бивол“, „Афера“, „Е-вестник“. По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното производство допълнително и разпространен видеоматериал, публикуван в сайта „Афера“, както и аудиозапис на разговор с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи.

“Във връзка с множеството запитвания от медии и с оглед на високия обществен интерес, Софийска градска прокуратура предоставя информация за образувано досъдебно производство по чл. 339а от НК”, се казва в съобщението.

През последните два месеца до медиите анонимно бяха разпратени четири записа, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов. Последният бе изпратен на 29 юли, а основната тема на разговора между предполагаемите Томислав Дончев и Бойко Борисов е президентът Румен Радев. Записът може да чуете по-горе.

Появи се нов предполагаем запис на Борисов: “Не може да е държавен глава тоя тъпанар!” (аудио)

Преди две седмици бе пуснат разговор на премиера с бившия главен прокурор и председател на Конституционния съд Борис Велчев.

Изтече нов предполагаем запис на разговор между Борисов и шефа на Конституционния съд Борис Велчев (аудио)

Междувременно в публичното пространство се появиха снимки от спалнята на Борисов в правителствената вила в Бояна. На тях бе заснет спящият премиер. Освен това на нощното му шкафче имаше пистолет, а в чекмеджето – пачки с евро. След това бе пуснато и видео от спалнята. Премиерът потвърди автентичността само на една снимка – тази, на която спи, а пари не се виждат.

Излезе и видео с чекмеджето с пачките и пистолета в спалнята на Бойко Борисов

“След изготвянето на назначените експертизи българската общественост ще бъде информирана за заключенията. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи”, се казва още в съобщението на СГП.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Ibrahim Redzhebov

    05 Август 2020

    Пепа Илиева къде видяхте да пише. че записите са автентични?

Покажи всички Скрий

Реакции