Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Прокуратурата: Открити са следи от хероин в тялото на Явор Захариев?
Прокуратурата: Открити са следи от хероин в тялото на Явор Захариев?
04-17-19
добавено
5145
прегледа

В тялото на починалия вокалист на Gravity Co. Явор Захариев са открити следи от хероин, който е употребяван през последните три месеца. Това показва физико-химичната експертиза, изготвена във ВМА.

 

 

 

Пред Dir.bg говорителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова опроверга сестрата на музиканта - Рая, която преди няколко дни написа във Фейсбук емоционално писмо, в което заяви, че не са намерени следи от наркотици и той е бил пребит.

 

 

По думите на Зартова, в кръвта и косата на Захариев, който почина малко преди да навърши 39, е имало и малко следи от морфин, кодеин и други упойващи вещества.

 

Смята се, че именно заради това той имал и сериозни бъбречни проблеми, които са утежнили състоянието му.

 

"Очакваме експертизата да ни бъде изпратена до края на седмицата, след което тя ще послужи на лекарите от "Пирогов" да изготвят окончателното заключение от аутопсията на тялото. Ако и то е категорично, че причината за смъртта не е насилствена, след като и МВР не откри никакви доказателства за побой, разследването, което започна още докато той беше жив - за телесна повреда, ще бъде прекратено", добави прокурор Зартова.

 

Преди дни главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви категорично, че жилището на Захариев е било заключено отвътре, а с телефона му не е имало връзка няколко дни преди да бъде открит в безпомощно състояние. Зартова уточни, че няма доказателства дори за съмненията, че той може да е бил пребит преди да се прибере.

 

Източник: dir.bg