Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Прокуратурата очаквано обвини Георги Георгиев от БОЕЦ за нападение над екипа на "Канал 3" (видео)
Прокуратурата очаквано обвини Георги Георгиев от БОЕЦ за нападение над екипа на "Канал 3" (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
07-17-19
добавено
814
прегледа

Прокуратурата е повдигнала обвинение на председателя на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев за инцидента с екип на телевизия Канал 3 във Видин в началото на юни тази година, съобщи Свободна Европа.

 

ЕКИП НА КАНАЛ 3 НАПАДНА ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ОТ "БОЕЦ"? (ВИДЕО)

 

Тогава самият Георгиев съобщи за случката в профила си в социалните мрежи, където публикува и видео от инцидента. Според него той и жена му са били нападнати от екип на Канал 3, който ги е причаквал няколко дни пред жилището им.  

 

 

 

СТАВАТ все по агресивни боклуците! Много точен показател, че Буда, Пеевски и Цацаров ги боли от ударит ни! И знак за това, колко ги в страх дебелите от БОЕЦ! И С ПРАВО ГИ Е СТРАХ! Посегнат ли на жена ми и децата, ще има кръв. Тяхната. ПРОДЪЛЖАВАМЕ! Очаквайте днес следващите акции на БОЕЦ! #БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Posted by Georgi Borisov Georgiev on Tuesday, June 4, 2019

 

 

 

Въпреки това обвинението е към самия Георгиев за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама души от екип на Канал 3. Сигналът до прокуратурата е подаден на 26 юни от програмния директор на телевизията Ива Стоянова.

 

Според прокуратурата Георгиев е „извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като псувал, отправял обидни изрази по отношение на журналистически екип на телевизия Канал 3“.

 

Разследващите твърдят, че обвиняемият е ударил шофьора на екипа по главата, а репортара - в лицето и слабините. Шофьорът е получил „контузия на лява скулна област с отток и зачервяване“. Репортерът е с „контузия на дясна челно слепоочна област“.

 

Пред Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) Георги Георгиев е обяснил, че е нападнал екипа, след като е видял, че един от тримата нанася удари на съпругата му. Това се е случило в в частна собственост, в която по думите на Георгиев служителите на Канал 3 не са имали разрешение да влязат. Той твърди също, че четири пъти се е обаждал в полицията, докато екипът на телевизията го е причаквал пред дома му, но властите не са предприели мерки.

 

В позиция по случая тогава АЕЖ напомни, че "че Конституцията на Република България гарантира неприкосновеността на личния живот на гражданите и забранява те да бъдат следени или записвани, въпреки изричното им несъгласие. Защитата на личната неприкосновеност на гражданите е и принцип, гарантиран от чл. 10, ал. 1, т. 4 от Закона за радиото и телевизията."

 

Интересът към Георгиев на близката до Делян Пеевски телевизия Канал 3 не е случаен. "БОЕЦ" неколкократно са подавали сигнали срещу него – последният бе преди евроизборите с искане да се установи дали той е живял в България достатъчно дълго, за да може да се кандидатира.

 

Самият Георгиев свърза обвиненията с издигнатата от сдружението "гражданска кандидатура" за главен прокурор на следователя Бойко Атанасов.

 

"Наложиха ми и мярка за неотклонение. В рамките на днешният ден ми връчиха 4 различни призовки", написа Георгиев в сайта на сдружението. Той твърди, че обвиненията идват точно преди да пътува със съпругата си, чийто донор е, в чужбина за трансплантация на бъбрек.
 

Повдигнатите обвинения на Георги Георгиев могат да му донесат до една година затвор или пробация. В момента той е с най-леката мярка за неотклонение "подписка".

 

 

Източници: Свободна Европа и Mediapool