Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Прокуратурата поиска кметът на Созопол и счетоводителката му да напуснат постовете си
Прокуратурата поиска кметът на Созопол и счетоводителката му да напуснат постовете си
04-03-19
добавено
675
прегледа

Софийска градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд предложение за отстраняване от длъжност на кмета на Созопол Панайот Рейзи и главната счетоводителка Златка Мусева, съобщи actualno.com

 

ЗЛАТЕН СКУНКС ЗА ПАНАЙОТ РЕЙЗИ

 

Спрямо двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери - 2 млн. лева общински пари. Сумите са отклонявани от Мусева след договорка с Рейзи, а е трябвало да отидат за заплащане на строително-монтажни работи. Според обвинението, присвояването е осъществено след предварителен сговор и при условията на продължавано престъпление, чрез улесняващи документни престъпления.

 

КМЕТЪТ НА СОЗОПОЛ ПЕЧЕЛИ ГЛАСОВЕ С КЮЧЕК (ЛЮБИТЕЛСКО ВИДЕО)

 

Поради факта, че повдигнатото обвинение е за умишлено престъпление, извършено във връзка с работата на двамата обвиняеми, Софийска градска прокуратура счита, че служебното им положение може да създаде пречки за обективното и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Третият участник в престъпната схема е Венцислав П., който също е с обвинение.

 

 

Източник: actualno.com