<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74717" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доналд Тръмп ...

Прокуратурата приключи разследването за катастрофата, в която загина Милен Цветков

01 Октомври 2020
0 7949

Софийска градска прокуратура (СГП) е приключила разследването по досъдебно производство за причиняването на смъртта на журналиста Милен Цветков, пише в сайта на столичното обвинение.

“Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение на 01.10.2020 г. държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят – Кристиан Николов, е привлечен към наказателна отговорност”, се казва в съобщението.

Прокуратурата приключи разследването за катастрофата, в която загина Милен Цветков

Апелативният съд реши: Убиецът на Милен Цветков Кристиан Николов остава в ареста

Припомняме, че на 19 април навръх Великден автомобилът на журналиста Милен Цветков бе връхлетян на червен светофар на кръстовището пред мол “Парадайз” от джип, управляван с висока скорост от 22-годишният Кристиан Николов. Вследствие на удара Цветков загина в линейката напът за болницата.

Кадри от извеждането на Милен Цветков от смачкания му автомобил може да си припомните във видеото горе. Предупреждаваме, че те не са подходящи за лица под 18 години и хора със слаби нерви.

Прокуратурата приключи разследването за катастрофата, в която загина Милен Цветков

Кристиан Николов, обвинен в причиняване на смъртта на Милен Цветков, няма да обжалва ареста си (видео)

В последвалата полицейска проверка бе установено, че Николов е бил под въздействието на четири вида наркотични вещества. Това утежни вината му в допълнение към обстоятелството, че е ударил спрял автомобил и то с много над разрешената скорост.

Нови кадри от катастрофата показват, че Милен Цветков е изведен на крака от колата от свидетели на инцидента (видео 18+)

Прокуратурата приключи разследването за катастрофата, в която загина Милен Цветков

В съобщението на обвинението се казва още, че “с действията си Кр.Н. е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.” Въпросният член предвижда за този, който наруши правилата за движение, като умишлено е причинил смърт на другиго да бъде наказан с лишаване от свобода от 10 до 20 години, а в особено тежки случаи – от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.

Източник: Прокуратура на Република България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции