<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70354" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Напрежение м...

Протестиращите на „Орлов мост“: Властите се опитват да ни сплашат (видео)

01 Август 2020
0 1367

24 дни изминаха от началото на протестите с искане за оставката на правителството и на главния прокурор. Палаткови лагери в момента има пред Министерски съвет и на „Орлов мост“ в столицата, съобщава bTV.

В палатковия лагер на „Орлов мост“ в петък възникна напрежение, след като възрастна жена спря при протестиращите, за да им каже възмущението си от блокадата, но беше залята с течност. По-късно имаше проблем с мъж, който попита блокиралите пътната артерия дали са платени.

Демонстрантите съзряха в това провокация и призова властите да спрат да изпращат подстрекатели, за да създават конфликти.

Протестиращите на „Орлов мост“: Властите се опитват да ни сплашат (видео)

В събота сутрин положението на „Орлов мост“ е спокойно. На мястото има по-малко протестиращи, а единственото ново нещо е голяма транспарант с надпис „Оставка“.

„Преди 30 години диктатурата на Тодор Живков успя да обедини хора с различни убеждения. Сега се случва същото. Обединени сме. Искаме да живеем в нормална държава, която да завещаем на децата си“, казва протестиращият Светослав Трайков, който отбелязва, че хората в палатковия лагер имат работа и не са безделници, както се опитват да ги наричат управляващите.

Протестиращите на „Орлов мост“: Властите се опитват да ни сплашат (видео)

Той е категоричен, че протестиращите не са платени от никого

Протестът ще продължи, въпреки че парламентът и правителството са вече във ваканция.

„Палатковите лагери ни правят видими“, казва Трайков, който е категоричен, че ще останат там до оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. По неговите думи „вчера властта ни изпрати някакви парламентьори, които да ни предлагат разни неща“.

Напрежение при блокадата на Орлов мост, арестуваха Петър Кърджилов (видео и снимки)

Според Трайков възрастната жена, която е влязла в конфликт с протестиращите, е доказан член на ГЕРБ и е от провинцията. Въпреки това той не одобрява поведението на Петър Кърджилов, пиар на бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, към нея.

Протестиращите на „Орлов мост“: Властите се опитват да ни сплашат (видео)

Мярката, която е наложена на Кърджилов – задържане за 72 часа, обаче, има цел да сплаши протестиращите, според Светослав Трайков.

В палатковия лагер пред Министерски съвет хората са по-малко, а ситуацията отново е спокойна. Протестиращите не спдоелят за инциденти през нощта.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции