<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79384" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Протестиращи блокираха кръстовището пред централата на ГЕРБ, влязоха и в сградата на бТВ (видео)

05 Декември 2020
0 1681

150-ият ден от антиправителствените протести с искане за оставката на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев символично съвпадна с рождения ден на управляващата партия ГЕРБ.

Недоволните демонстранти се събраха пред Министерския съвет като изразиха отношението си като хвърляха тикви по сградата.

За няколко часа блокираха някои от кръстовищата в София и спряха пред Съдебната палата и НДК.

След 17 ч. протестиращите обиколиха сградата на ГЕРБ, опитаха се да влязат, блокираха и движението, след което се върнаха пред Министерския съвет.

Неголяма група от протестиращите, сред които личаха демонстранти на “Системата ни убива” влязоха в сградата на bTV и скандираха във фоайето и по стълбите.

На изхода ги чакаше значителен брой полицаи, които придружаваха скандиращите и осигуряваха безопасното им придвижване.

Акцията бе допълнително провокирана от скорощния рожден ден на партия ГЕРБ – 3 декември. Между обичайните възгласи за оставка мнозинството скандираше “Честит рожден ден – последен!”

Партия ГЕРБ е основана на 3 декември 2006 г. по инициатива на тогавашния кмет на София Бойко Борисов и на основата на създаденото по-рано през същата година гражданско сдружение с име „Граждани за европейско развитие на България“ и абревиатура „ГЕРБ”.

Видео: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции