Следва: Семейство се ...

Протестиращи в Украйна атакуваха автобуси с евакуирани от Ухан хора (видео и снимки)

21 Февруари 2020
23 81

Десетки протестиращи атакуваха автобуси, превозващи евакуирани хора от засегнатия от коронавируса град Ухан в Китай, пише BBC.

 

 

Евакуираните били докарани в болница в град Нови Санжари в централния регион Полтава, където ще бъдат поставени под карантина за срок от 14 дни.

 

 

 

 

Президентът Володимир Зеленски се обърна към протестиращите с молба да проявят съчувствие.

 

 

От украинските тайни служби (СБУ) заявиха, че фалшив имейл, който уж бил пратен от Министерството на здравеопазването, съобщава, че сред евакуираните хора има болни от коронавируса.

 

 

 

 

В четвъртък 45 украинци и 27 чуждестранни граждани излетяха от епицентъра на вируса в Ухан за Харков в източна Украйна. Шестте автобуса, превозващи хората, обаче били посрещнати от демонстранти с камъни и огньове. Заради напрежението на място са били изпратени военни подразделения.

 

 

 

 

Полицаите и националната гвардия успели да разчистят блокадата на пътя до мястото, където евакуираните ще останат за срок от 14 дни.

 

 

ПЪРВИ СМЪРТЕН СЛУЧАЙ ОТ КОРОНАВИРУС ИЗВЪН КИТАЙ

 

 

Здравният министър успокои, че сред евакуираните няма болни. От дипломатическите служби на страната уточниха, че трима украинци и един казахстанец са оставени в Ухан заради симптоми на треска.

 

 

Министър-председателят Олексий Хончарук

 

 

 

Министър-председателят на Украйна Олексий Хончарук, придружен от здравния министър Зоряна Скалетска и министъра на вътрешните работи Арсен Аваков отпътуваха за града, за да успокоят напрежението.

 

 

РУСНАК СЕ “ПОШЕГУВА”, ЧЕ Е БОЛЕН ОТ КОРОНАВИРУС И ПРЕДИЗИКА ПАНИКА В МОСКОВСКОТО МЕТРО (ВИДЕО)

 

 

 

Източник: BBC

Видео: Telegraph

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции