Следва: Кворумът в па...

Протестиращи замеряха Ива Николова с яйца и скандираха “Мисирка!” (видео)

13 Август 2020
0 20673

Протестиращи пред Парламента блокираха журналистката от “Пик” Ива Николова с викове “Мисирка” и я замеряха с яйца. Множеството, обградило сградата на Народното събрание, я принуди да търси закрила при охраняващите сградата полицаи.Отношението на хората към Ива Николова изобщо не е учудващо. Така става, когато управляващите си отгледат определени хора, които наричат “журналисти” да са им удобни, както и медии, които да манипулират общественото мнение винаги, когато има нещо, което властта се опитва да прикрие или замаже. Самият Бойко Борисов нарича “галено” тези “журналисти” мисирки, откъдето идва и обръщението на протестиращите към Николова.

Борисов за “мисирките”, “келеша” и “сините тръби, де*а” (видео)

Такъв вид “журналисти” и медии, които приемат доброволно да бъдат “мисирки”, са една от основните причини България твърдо да се е закотвила на 111-то място в класацията по Свобода на словото. Затова в обществото се забелязва един логичен процес все по-малко да ги толерира и да се отнася към тях с все по-голямо пренебрежение и отвращение.

По подобен начин при протестите през 2013-2014 година хората посрещаха навсякъде камерите на ТВ 7 и репортерите на Николай Бареков с освирквания и обидни скандирания.

Днешната показателна случка стана, след като обявеното извънредно заседание на Народното събрание не се състоя поради липса на кворум в залата.

Кворумът в парламента се провали, извънредното заседание отпадна (видео)

По-рано сутринта десетки протестиращи посрещнаха народните избраници с домати, яйца и викове “Оставка”. В района отрано сутринта се наблюдаваше засилено полицейско присъствие.

Протестиращи посрещат депутатите с яйца и домати, Парламентът е под обсада (видео)

След провала на заседанието и опита на депутатите да излязат от сградата, множеството блокира репортерката на “Пик” и не ѝ позволи да напусне района около Парламента.

Тя нервно обикаляше площадката пред страничния вход като внимаваше да не излезе от обръча на охраняващите полицаи.

Запитана от колежките си от “Нова” как си го обяснява, Николова отговори, че това е втори случай, при който демонстранти я нападат, като предишния път “привърженици на Мая Манолова и Румен Радев ме душиха, скубаха, блъскаха и отново полицията трябваше да ме… защитава.”

Ива Николова бясна на техниката и оператора си (видео)

Въпреки враждебното поведение към журналистката, демонстрантите не си позволиха физическа разправа, като с това напомниха, че протестът е мирен.

Видео: FB/Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции