<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42185" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Протестиращи насилствено отрязаха косата на кмет в Боливия (снимки)

08 Ноември 2019
0 2405

Кметът на малък град в Боливия бе нападната от опозиционни протестиращи, които я влачеха по улиците боса, покриха я с червена боя и насилствено отрязаха косата ѝ, пише Би Би Си.

 

Патрисия Арсе от управляващата партия Мас беше предадена на полицията във Винто след няколко часа.

 

Това е последният в поредицата от жестоки сблъсъци между привърженици на правителството и противници, вследствие на противоречивите президентски избори. Най-малко трима души са загинали досега.

 

""

 

Какво се случи?

Група антиправителствени протестиращи блокираха мост във Винто, малко градче в провинция Кочабамба в централна Боливия, като част от продължаващите им демонстрации след президентските избори на 20 октомври.

Разпространяват се слуховете, че двама опозиционни протестиращи са били убити в сблъсъци с привърженици на действащия президент Ево Моралес, което подтикна гневна група да марширува към кметството.

 

""

 

Протестиращите обвиниха кмета Арсе за нарастващото напрежение. Сред виковете на маскирани мъже "убийца, убийца", хората я влачиха по улиците боса към моста. Там я накараха да коленичи, отрязаха косата ѝ и я намазаха с червена боя. Освен това я принудиха да подпише молба за оставка.

 

След това Арсе беше предадена на полицията, която я откара в местен здравен център.

 

""

Какво стои зад сблъсъците?

 

Напрежението нараства от изборната нощ, когато броенето на резултатите беше паузирано за 24 часа. Прекъсването предизвика подозрения сред привържениците на кандидата на опозицията Карлос Меса, че резултатът е бил фалшифициран, за да се позволи на Моралес, който е на власт от 2006 г., да остане още пет години.

 

Крайният резултат даде на Моралес малко над 10-процентната преднина, която му беше необходима, за да спечели веднага в първия тур на президентските избори.

 

 

Източник: Би Би Си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции