<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73668" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Протестиращи отказват да напуснат Народното събрание, докато Борисов не се съгласи на оставка (видео)

16 Септември 2020
0 3078

Представители на „Системата ни убива“ отказват да напуснат Народното събрание, пише bTV. С тях е и Никола Вапцаров, представител на „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова.

Той публикува видео във Фейсбук и обясни, че протестиращите се намират в деловодството на парламента, където чакат депутатите да дойдат и да разпишат 240 декларации, в които казват, че подкрепят протеста, призовават членовете на ВСС да поискат оставката на главния прокурор, заявяват, че са против Конституцията на ГЕРБ и че са съгласни Народното събрание да бъде разпуснато.

Вапцаров поясни, че декларация е изпратена и до премиера Бойко Борисов, в която той трябва да се съгласи да си подаде оставката.

„Ако Борисов пръв си подаде оставката, ще станем и ще си тръгнем от тук. В противен случай ще чакаме народните представители да дойдат и да подпишат декларациите“, каза той.

Писма с намеренията им са изпратени и до президента Румен Радев, Европейската комисия и омбудсмана.

От ПГ на БСП първи са взели копие от декларацията. Те са обещали да го размножат и да го обсъдят на заседание. Изразили са и готовност да разпишат декларациите.

Видео: Фейсбук – Никола Вапцаров

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции