<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100276" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Всички работ...

Протестиращи срещу ваксините хвърляха яйца по полицията в Белград (видео и снимки)

19 Септември 2021
0 540

Около 1000 протестиращи срещу ваксините излязоха по улиците на сръбската столица Белград в събота вечер, предаде bTV, цитирайки сръбското издание “Ен Йедан”.

Сред главните лица на протестното шествие беше Борислав Антониевич, специалист по гинекология и акушерство, който се обърна към събралото се множество пред Президентството, като заяви, че Министерството на здравеопазването на Сърбия няма да отговори на въпросите на протестиращите – дали PCR тестовете са надеждни, ваксините срещу Covid-19 са безопасни и маските предпазват от инфекция.

Протестиращи срещу ваксините хвърляха яйца по полицията в Белград (видео и снимки)

“Министерството каза, че не знае. Маските предпазват от вируси като телени мрежи от комари”, заяви Антониевич.

Нападнаха и затвориха мобилен пункт за ваксинации във Варна (снимки)

Участниците в шествието скандираха и обидни лозунги, насочени срещу президента Александър Вучич и министър-председателя Ана Бърнабич.

Протестиращи срещу ваксините хвърляха яйца по полицията в Белград (видео и снимки)

Друго познато на медиите лице – отстраненият от сръбската църква монах Антоний също беше част от протестиращите, като хвърляше яйца по полицията и журналистите, отразяващи събитието. Впоследствие той беше задържан от органите на реда.

Протестното шествие, наречено “Свобода или нищо”, беше оградено от полицейски кордон в продължение на половин час, за да не се позволи смесването му с протичащия по същото време гей парад в сръбската столица.

Източник: bTV

Снимки: Reuters

Видео:TV N1 Beograd

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции