<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66735" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пенсионери в ...

Протест на туристическия бранш блокира центъра на София (снимки)

15 Юни 2020
0 1060

Туристически автобуси с екскурзоводи, туроператори и хотелиери от цялата страна протестираха днес в столицата. 

Заетите в туризма алармират правителството, че търпението им е изчерпано, а доверието изгубено след месеците на финансова агония, заради рестрикциите по време на извънредното положение.

Около стотина автобуса за случаен превоз от различни градове на страната блокираха движението по бул. “Цар Освободител” при площад “Александър Батенберг”, а десетки таксита окупираха пространството край катедралата в знак на недоволство, че държавната помощ заради коронавируса не достига до тях, пише Медиапул.

В протеста под наслов “SOS туризъм”, който тръгна от Министерския съвет, се включиха собственици на фирми за туристически превоз, туроператори и екскурзоводи.

Те призоваха държавата за адекватни мерки за преодоляването на кризата в сектора, докато в същото време министрите на транспорта, на туризма и на социалната политика обсъждаха на форум какво може да се направи в тяхна помощ.

Според заетите в туризма правителствената мярка 60/40 за плащане на по-голямата част заплатите на работниците в засегнатите фирми е абсолютно неприложима за тях, а обявената в тяхна помощ безвъзмездна помощ е още на етап разглеждане на документи.

Снимки: Булфото

Източници: Булфото, Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции