Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Професор от УНСС пише тройки на предали празни изпитни листове
Професор от УНСС пише тройки на предали празни изпитни листове
Нередности
13.06.17
добавено
31797
прегледа

Професор от УНСС пише тройки на предали празни изпитни листове, сигнализира студент. По време на изпитната сесия в Университета за национално и световно стопанство, второкурсници се явяват на изпит по Геоикономика и регионално развитие, както е по график на 9 юни.

 

 

“Преподавателката Соня Докова закъсня с 30 минути. След като зададе темите обяви, че хората, които искат да получат среден 3, могат да си оставят празните листове и да получат тази оценка”, разказа студентката Ангелина Георгиева.

 

 

В онзи момент около 80-­90% от явилите се на изпита решават да напуснат залата и да си подсигурят взимането на изпита по възможно най-­лесния начин. Предложенията на преподавателката обаче не свършват дотук, пише mediapool.bg. “Продължихме да пишем и след още 10 минути тя отправи предложение хората, които искат четворка, да направят вече познатата процедура с оставянето на работата пред нея с книжката и да напуснат”, казва друг студент ­ Кезим Медев.

 

СЪДЪТ ОТСТРАНИ ОТ ДЛЪЖНОСТ ПЛОВДИВСКИ ПРОФЕСОРИ, ЗАЛОВЕНИ В ИСКАНЕ НА ПОДКУП СЛЕД НАШЕ РАЗСЛЕДВАНЕ (ВИДЕО)

 

Тогава в залата остават едва четирима души. “Двама от тях бяха отстранени, защото си казаха нещо, преподавателката прецени, че това е предпоставка за преписване и им каза: “Ако искате тройки, по­-добре излезте”. И те приеха”, казва Кезим. “Срамувам се. Реших, че това е просто един взет изпит и излязох. След около 10 минути вече ни бяха изнесени книжките от залата и ни бяха нанесени оценките”, казва една от студентките, която се е възползвала от предложението на преподавателя.

 

Останалите в изпитната зала до края на препитването студенти обаче получават двойки. Веднага след изпита Кезим, който е и част от студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова.

 

В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно. От УНСС заявиха, че преподавателката няма право да говори, тъй като се води вътрешна проверка по случая. Комисията, която го разглежда, трябва да се произнесе най­късно във вторник следобед.