<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87855" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ: Не разб...

Проф. Ангелов поиска нови членове на НОЩ от парламента след разпореждане от Борисов (видео)

21 Април 2021
0 878

Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов се обърна към Народното събрание с призив то да излъчи “професионалисти епидемиолози и инфекционисти”, които да бъдат включени във вече разформирования Национален оперативен щаб за Covid-19. 

“Няколко дни слушам как различни представители на партии предлагат членове на НОЩ, имат идеи за неговите функции. Ако наистина смятате, че НОЩ е органът, който може да управлява ефективно пандемията, моля да дадете вашите предложения по начина, по който ги заявихте в кулоарите. Беше казано, че хирурзи не може да управляват пандемията, а аз твърдя, че пандемията се управлява успешно. Утре НОЩ и аз като министър ще дадем брифинг. Моля, ако днес е възможно НС да вземе решение и да даде членове на НОЩ, които да бъдат конституирани”, каза Ангелов. 

Борисов разформирова Националния Щаб за коронавируса без обяснение

Той се яви в пленарната зала няколко часа след като премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че се е “накарал” на здравния министър за това, че приел среща на четири очи с новия председател на Комисията по здравеопазване в НС Александър Симидчиев. 

Скандал в парламента заради разформироването на Щаба (видео)

“Симидчиев му се е обадил да се видят по-късно на четири очи, за да си говорят за щабове. Няма такова нещо. Разпоредих му да отиде от трибуната да пожелае. Ако искат. Аз коректно съм ги освободил – и съвета (просъществувал няколко седмици през пролетта на 2020 г.), където беше Симидчиев, и щаба, който оглавяваше Мутафчийски. Коректно, за да си назначат техен. Още днес парламентът да вземе решение – дали възстановява стария щаб или издава нов състав. Да си поемат отговорността.”, каза Борисов при изписването си от болница. 

Независимо от призива на Ангелов за излъчване на нови членове на НОЩ, парламентът няма повече точки от дневния си ред и прекрати заседанието си. 

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции