<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85478" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: У на...

Проф. Ангелов: Ситуацията напомня на пика през есента, с разликата, че медиците ни са спокойни (видео)

15 Март 2021
0 1594

“Ситуацията сега напомня на пика през есента, но с разликата, че медицинските специалисти са спокойни и контролираме пандемията на национално ниво”, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов от Кърджали.

“Вече сме много по-подготвени, по-оборудвани сме за всичко това, което се случва и не усещаме този натиск, който беше през октомври и ноември миналата година.”

Министър Ангелов посочи, че локалният подход при вземането на решения за противоепидемичните мерки е най-добрият, като даде за пример област Кърджали, където не се налага затваряне на фитнеси и молове, както това става в областите с повишена заболеваемост.

Борисов: У нас всичко е под контрол, в Европа имат по-лоши показатели при по-строги ограничения (видео)

По отношение на изоставането на страната ни в сравнение с останалите държави от Европейския съюз в темповете на ваксинация, здравният министър заяви, че се очаква решение на Европейската агенция по лекарствата по казуса с ваксините на AstraZeneca. Той каза, че ваксинирането по електронния регистър за записване ще стартира още от четвъртък.

Проф. Ангелов обяви броя на болничните легла в област Кърджали, която по думите му държи едно от най-ниските нива в страната по заболеваемост.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции