<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83835" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бил Гейтс в н...

Проф. Ангелов: 68 нови случая на британския вариант на Covid-19 има у нас за миналата седмица (видео)

15 Февруари 2021
0 937

68 проби са с доказан новия британски вариант на коронавируса от общо 98 постъпили през изминалата седмица в Националния център по заразни и паразитни болести, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на работно съвещание при премиера с участието на Националния оперативен щаб.

По отношение на 14-дневната заболеваемост сме на 25-о място в Европа. На 15-о сме по отношение на смъртността.

Проф. Балтов: Новият вариант на коронавируса е засечен в „Пирогов“ още преди 2 месеца (видео)

„Всичко това ни дава увереност, че мерките, които се разхлабват в момента, не водят до голяма заболяемост. Осъществява се ефективен контрол върху развитието на епидемията в България“, каза Ангелов.

Той посочи, че са заделени ваксини за изборната администрация, така че да бъде осигурено нормалното протичане на изборния процес.

“В сравнение с миналата седмица имаме увеличение на случаите в болница с 12%. Били са 3057, а сега са 3425”, съобщи председателят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски. “Дълго време се задържаше по-ниско ниво в интензивните клиники, но сега има ръст с 9,8%. От 274 сега са 301“, поясни още той.

Директорът на „Пирогов“ Асен Балтов пък докладва, че има плавно нарастване на хората, които са в реанимация на интензивно лечение и тези, които са в Covid клиниките. “Пирогов” има готовност да отвори допълнителни места за ваксинация, включително да осигури и мобилни екипи.

Източник: Пресцентър на Министерски съвет – FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции