<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67614" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пореден реко�...

Проф. Асен Балтов: Хората трябва да разберат, че това не е един прост грип (видео)

26 Юни 2020
0 1446

„Крайно време е хората да разберат, че това не е един прост грип. Това е един много тежък вирус, който задължително трябва да бъде лекуван минимум 14 дена в болница до даване на първа отрицателна проба”. Toва заяви пред Нова тв  директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

В момента той е в изолация заради контакт със заразени с коронавирус.

Шефът на “Пирогов”: Наистина яко ще се мре, ако не спазвате правилото на “трите Д”

„Ако гледаме какви са всъщност активните случаи, за днес те са над 1800, а тези на лечение в болници са около 21% от тях. Тези, които се нуждаят от интензивно лечение, са по-малко от 5%. Всяко нарастване води до увеличаване броя на приетите в болница. Това, че са диагностицирани 166 души, е тревожно, но е по-тревожно, ако се регистрират 300. При това положение, около 60 човека ще трябва да бъдат приети в болница, ще се запълни капацитетът на болниците”, добави той.

Проф. Асен Балтов: В момента имаме втори пик на COVID-19, нужен е повече самоконтрол (видео)

Според него не трябва да се всява паника.

This image has an empty alt attribute; its file name is 377587a79afdecf9a966968549e244ea371a5d47-1024x600.jpeg

„22-ма са приетите в „Пирогов” пациенти и един, който е на апаратна вентилация. Това е 1/3 от капацитета ни. На всички ни се иска да се върнем към нормален режим на работа. В момента тече реорганизация. За съжаление, почивката беше не повече от 2 седмици и отново влизаме в режим на готовност да поемем случаи на коронавирус”, заяви Балтов.

Директорът на “Пирогов” апелира към населението да спазва мерките на здравното министерство и да се придържа към правилото за “Трите Д”. Според него страната е влязла в пик, когато са разхлабени мерките.

Лекарят каза още, че никоя болница няма мотив да обявява повече заразени, тъй като по този начин се губят плановите пациенти.

Източник: Нова тв

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции