<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87037" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Редица държа...

Проф. Балтов: Ваксинираните с AstraZeneca не бива да се притесняват (видео)

09 Април 2021
0 338

„Хората, които са били ваксинирани с AstraZeneca, не бива да се притесняват. ЕМА говори за изключително малък риск. 100 души от над 25 милиона са получили тези странични ефекти, които все още не са доказани”. Това заяви пред NOVA директорът на УМБАЛСМ „Пирогов” проф. Асен Балтов.

Той добави, че първите втори дози от препарата трябва да започнат да се поставят след 15 май. Отклоненията от ваксината се появявали само в първите 2 седмици след ваксинация.

С повишено внимание ще се прилага “AstraZeneca” при жените под 60 г. (видео)

„Производителите на Jansen също започнаха да правят изследвания на своя препарат. Всичко това има и друг момент. Ваксината на AstraZeneca е изключително евтина. В Европа тя трябва да бъде продавана на много ниска цена. Извън Европа стойността й е 7-8 пъти по-висока”, посочи проф. Балтов.

Проф. Балтов: Ваксинираните с AstraZeneca не бива да се притесняват (видео)

„Предупреждаваме всички да ни потърсят, ако имат странични реакции след имунизацията. При направени повече от 230 хиляди дози в България нямаме случаи, които да показват подобни проблеми”, казва още той.

Специалистът добавя, че страната ни очаква много големи доставки на ваксини и масовата имунизация зависи само от самите нас и личните лекари.

“Надявме се, че в следващите две седмици натискът върху лечебните заведения ще падне. Очакваме и смъртността да се понижи”.

„Смятам, че много учениците са изкарали вируса без симптоми. Имаме и нарастващ брой ваксинирани. Това значително ще ограничи заразата”, каза още проф. Балтов.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Николай Колев

    09 Април 2021

    ПРОФЕСОРЕ , ами те които умряха от ваксината вече не се притесняват

Реакции