<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78177" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заразените с ...

Проф. Балтов: Все още има хора, които смятат, че няма такъв вирус (видео)

18 Ноември 2020
0 1898

„Важно е карантинираните да спазват карантината. Знам за хора, които продължават да ходят на работа, въпреки нея. Има и такива, които продължават да смятат, че няма такъв вирус и всичко е теория на конспирацията”. 

Това заяви директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов в предаването “Здравей, България” по NOVA.

Проф. Балтов: Все още има хора, които смятат, че няма такъв вирус (видео)

Рекорден брой излекувани за денонощие, скок и на новозаразените

„В момента сме направили максималното. Дори в „Пирогов” капацитетът за заразени с коронавирус не е запълнен. В София в момента обаче не достигат реанимационни легла. Достатъчни са, ако всички са интубирани, но това не е така”, допълни той.

„Беше абсолютно недопустимо някои да твърдят, че при коронавируса има стаден имунитет. Това не е прост грип. При него няма такъв имунитет и няма как да го придобием”, каза медикът. И допълни: „За хора, които са прекарали заболяването, но нямат антитела, рискът отново да се заразят съществува. Имаме такива случаи в България”.

Проф. Балтов: Все още има хора, които смятат, че няма такъв вирус (видео)

По отношение на дистанционното обучение професорът бе категоричен, че:

“Училищата трябва да останат на онлайн обучение и това носене на маски в първи клас трябва да стане задължително, а не препоръчително. Все пак тези деца трябва да ходят на училище, защото нали знаете какво е в първи клас да не ходи на училището детето.”

Проф. Балтов: Все още има хора, които смятат, че няма такъв вирус (видео)

Относно решението за обособяването на една Covid болница и една „чиста” болница във всяка област, Балтов смята, че това е приложимо за големите градове. „В по-малките населени места обаче е трудно една голяма болница да бъде пригодена само за пациенти с коронавирус. Може част от нея да стане за такива пациенти, но няма как цялата да е само за тях”, коментира той.

Балтов не пропусна да подчертае важността на личните предпазни средства. Ако всички носеха тия маски, ако всички бяха разбрали, че това е нещо, което не изисква кой знае колко много. Казвал съм го много пъти – маската е враг номер едно на вируса.”

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции