Следва: Борисов: "Мог...

Проф. Владов: Ваксинацията трябва да продължи с пълна сила (видео)

13 Март 2021
0 468

“Мисля, че ваксинацията трябва да продължи и то с пълна сила”, каза проф. Никола Владов в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

“Лично моето мнение е, че не трябваше да спираме Астра Зенека. При толкова много ваксинирани – 300 000 души, има един инцидент и то не е сигурно, че е от ваксината”, допълни началник на Клиниката по чернодробна хирургия и трансплантология към ВМА – София

Борисов разпореди спиране на имунизацията с ваксината на AstraZeneca (видео)

В момента, при увеличаващите се случаи на заразени, ВМА е на предел, но лекарите са доста по-спокойни и резултатите са добри, хората, които лежат в ковид отделенията, се обгрижват по-най правилния начин, броят на интубираните болни е доста по-малък. 

“При едно добро спазване на мерките и моловете биха могли да работят, важното е и да не се събират много хора на едно място в затворени помещения”, подчерта проф. Владов.

Д-р Брънзалов: Не е редно хора да остават ваксинирани само с една доза AstraZeneca (видео)

Ваксинацията е най-важното средство за овладяване на пандемията, подчерта лекарят. 

“Научихме се да живеем с вируса, трета вълна тече, системата е по-стабилна от втората вълна, хората се научиха да се пазят”, заяви проф. Никола Владов.

“Това, което ми прави впечатление е, че в градския транспорт, на обществени места хората стоят с маски, което е добре. Лекарите също се научиха да се пазят”, отбеляза още професорът. 

Източник: БНТ, “Денят започва с Георги Любенов”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции