Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Проф. Иван Стоянов пред Господарите: Цитираното от президента не е цитат на Левски
Проф. Иван Стоянов пред Господарите: Цитираното от президента не е цитат на Левски
Вземи EMBED
Loading the video...
03-25-16
добавено
9973
прегледа

Скъпи приятели, наскоро ви показахме как президентът Плевнелиев цитира от трибуната на парламента думи, приписвани на Васил Левски. Материалът предизвика нееднозначни реакции, както се случва обикновено, когато става дума за живота и дейността на Левски. В търсене на истината са обърнахме към председателя на фондация "Васил Левски" - проф. Иван Стоянов, за да чуем и неговата гледна точка по случая.

 

Проф. Стоянов потвърждава, че цитат на Левски "...който ни освободи, той ще ни пороби" няма! Интерпретация може би, но цитат – не!

 

Призоваваме историците и изследователите на историческите личности да се съберат и веднъж завинаги да отсеят митовете от реалността и приказките от историческите факти. Така хората и особено институциите ще бъдат заблуждавани по-трудно от сайтове, публикуващи измислици.

 

Вижте още:

 

ПРЕЗИДЕНТЪТ С ИЗМИСЛЕН ЦИТАТ ОТ ЛЕВСКИ 

 

ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЛЕВНЕЛИЕВ ЗАЛИТА, ДОКАТО МАРШИРУВА 

 

ЦЕЛУВКАТА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ