Следва: СЗО: Има все п...

Проф. Кантарджиев: Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове

08 Юли 2020
0 2671

“Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове”, каза в интервю за “Фокус” директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев по повод нарастващия брой заразени с коронавирус у нас.

Той обясни, че в цялата страна се наблюдава увеличена заболяемост, като новите огнища са свързани с баловете и масовите събирания на близки и роднини.

Нов рекорд: 188 са новите заразени с коронавирус у нас, още 4 души са починали

„Броят на новите доказани случаи расте от 12 дни и вече имаме седмици с повече от 100, 150 заразени дневно, което води до някои необходими анализи, които ежедневно на срещите си обсъждаме. Засега се увеличава контролът на въведените у нас мерки. С удължаването на епидемичната ситуация не бива да се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства, където задължително трябва да се носят маски. Носенето на маски е задължително и в градския транспорт. Мога да кажа, че вече берем плодовете на абитуриентски балове, на масови събирания, така както преди 10 дни беряхме плодовете от събирания и празненства“, каза проф. Кантарджиев.

Той изтъкна, че е най-важно в болниците да не се допуска разпространение на заболяването.

“Необходимо е стриктно спазване на правилата за работа и все повече болници да се включват, за да се поемат новите случаи, каза още той. Важен е и контролът на работодателите в големите работещи колективи”, подчерта още професорът.

Източник: “Фокус”

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Peter Dochev

    08 Юли 2020

    Заразяванията нямат значение на болест, а заболелите набедени че са от Ковид са болни поради старост и други болести и пак са нищожен брой.Сравнението с обичайната смъртност в България 300 на ден, 10 000месечно и 108 000 годишно която не е нараснала а е намаляла доказват недвусмислено че болест и епидемия причинена от Ковид-19 не съществува и че тя е измислена.

Реакции