<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91155" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ДАНС влезе в ...

Проф. Кантарджиев: Пенсионирането ми е самоцел с лични мотиви (видео)

09 Юни 2021
0 961

„Моето пенсиониране беше самоцел и лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“. Това каза пред NOVA проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.

Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение: „Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“.

Здравният министър освободи проф. Кантарджиев от поста му

„Вчера бях лично при министъра и това, което ме омерзи беше обяснението“, казва още проф. Кантарджиев.

„Много съм Ви благодарен, моля Ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Нов протест в защита на Тодор Кантарджиев, ГЕРБ и БСП застанаха зад него

Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги продължават да настояват това решение да се преразгледа.

„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, който е учител, който е учен, който е направил невероятно много и който живееше с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции