<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96951" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Миндов: Де...

Проф. Кантарджиев: При контакт с болен с Делта варианта няма начин да не се разболееш (видео)

18 Август 2021
0 1287

„При контакт с болен от коронавирус с вариант Делта няма начин да не се разболееш“, категоричен е проф. Тодор Кантарджиев. В предаването „Тази сутрин“ по bTV обаче той подчерта, че ваксинираните със завършен имунизационен курс ще изкарат Covid-19 леко и без нужда от хоспитализация, дори и да се заразят с „Делта“.

„Първият вариант, Уханския – при него ако си болен и живееш с някого у дома, шансът да го заразиш беше 40%. При британския този шанс вече стана 70%, а при Делта – няма начин да не се разболеят всички неваксинирани и непреболедували“, категоричен е Кантарджиев.

Д-р Миндов: Делта вариантът засяга децата – това трябва да ни притеснява (видео)

„Делта е малко по-различен и защото все по-млади хора боледуват по-тежко – младежи, повече тийнейджъри“, каза Кантарджиев и припомни, че ваксина срещу Covid-19 вече има и за лица над 12-годишна възраст.

На територията на Столична община вече тече подготовка на софийските болници, за да успеят да посрещнат новата вълна на коронавируса. Кантарджиев коментира, че най-важното остава хората да се ваксинират сега, докато случаите на Covid-19 все пак са по-малко.

„През последните дни има една тенденция за слабо увеличение на желаещите да се ваксинират. Надявам се доста хора да узреят и да се ваксинират“, каза още той.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции