<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95057" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски писате...

Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица по отношение на коронавируса

27 Юли 2021
0 2694

В България се наблюдава фалшиво епидемично благополучие по отношение на Covid-19. Това каза в интервю за предаването „Добър ден, България“ на „Фокус“ проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксинационния процес към Столична община.

Сега е моментът да се подготви здравната система, а хората да се ваксинират, категоричен бе проф. Кантарджиев.

Проф. Огнян Кунчев: “Ако не се държим прилично, ни очаква Covid вълна като в Индия” (видео)

Той допълни, че броят на ваксинираните у нас е обидно нисък за европейска държава.

“Измина последната спокойна седмица по отношение епидемичното разпространение на коронавируса, но това не бива да ни плаши. От тази седмица вече продуктивното число расте и 1000 болни заразяват 1025 души. Все още можем открито да се срещаме с приятели и да се радваме на лятото, да се посещаваме мероприятия и фестивали, но броят на болните постепенно ще нараства през следващия месец и може да доведе до епидемично разпространение и увеличаване на случаите в началото на есента. Затова сега е моментът хората да се ваксинират“, подчерта той.

Проф. Тодор Кантарджиев допълни, че ваксините, които се ползват в страната, предпазват и по отношение на Делта варианта. Важни са и за децата, като безвредността им е доказана, каза още той.

Хората, които са преболедували, трябва да изчакат между три и шест месеца преди да се ваксинират, за да получат достатъчно силен имунен отговор от имунизацията.

Източник: „Фокус“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции