<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98960" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Коронавирус: ...

Проф. Кожухарова: “Ако има 34 смъртни случая, 33 от тях са на неваксинирани хора” (видео)

09 Септември 2021
0 1082

„Процентът на боледуващите и умиращите от Covid-19, които имат ваксина, на фона на всички останали, е нищожен“, каза съветникът на здравния министър Мира Кожухарова пред bTV.

Тя коментира, че нито една ваксина на този свят няма 100-процентова защита. При възрастните хора, хора с хронични заболявания и дори деца с такива заболявания, понякога не се изгражда имунитет след имунизация.

Коронавирус: Четвъртата вълна е “вълната на неваксинираните”

„Прави впечатление, че ако има 34 смъртни случая, 33 от тях са на неваксинирани хора. Ваксината действително спасява човешки животи“, каза Кожухарова.

Тя добави, че все още не е взето решение за третата доза.

Проф. Кожухарова: &#8220;Ако има 34 смъртни случая, 33 от тях са на неваксинирани хора&#8221; (видео)

„При децата са ваксинирани не повече от 100 хиляди. Надявам се учебната година да започне присъствено. Нека се ваксинираме и дадем шанс на децата“, допълни тя.

Относно протичането на Covid-19 при най-малките, Кожухарова коментира, че малките деца се заразяват предимно от родителите си, които смятат, че нямат нужда от ваксини.

По думите ѝ, разделението относно ваксините е обезпокоително.

„Дори на политическо ниво се вкарва темата за ваксините, което е погрешно. Бих посъветвала политиците, когато става дума за заразни заболявания и ваксинации, да се съветват със специалисти“, заяви Кожухарова.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции