<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102195" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС официално ...

Проф. Кожухарова: Високият брой смъртни случаи от Covid-19 у нас е обезпокоителен (видео)

05 Октомври 2021
0 250

Високият брой смъртни случаи от Covid-19 в страната е обезпокоителен. Toва коментира в предаването „Тази сутрин“ по bTV проф. Мира Кожухарова.

Тя припомни, че ваксинираните хора са изложени на по-малък риск от заболяване.

Ново антивирусно хапче срещу Covid-19 намалява наполовина хоспитализациите и смъртните случаи, според производителя

“Странно впечатление прави това, че дори в областите, в които заболеваемостта е много висока и над 500, броят на ваксинираните например вчера, е малък, което е учудващо”, добави тя.

Проф. Кожухарова представи и анализ за месец септември, като обяви, че 88% от положителните случаи са на неваксинирани хора.

Тя поясни, че сред починалите ваксинирани няма млади хора. Освен това, според нея, мерките се спазват, но най-добрата защита е ваксината.

Съветникът на здравния министър коментира още, че вирусът се разпространява основно от болни хора.

Проф. Кожухарова: Високият брой смъртни случаи от Covid-19 у нас е обезпокоителен

Затягане на мерките вероятно ще има по места, където се е увеличил броят на заразените, както в Габрово, каза още експертът. Проф. Кожухарова показа и кривата на четвъртата вълна, като обясни, че тя се движи по-бавно в сравнение, с миналата, въпреки че има много случаи.

Относно фалшивите сертификати специалистът поясни, че цената има варира между 200-300 лв. и според нея Българския лекарски съюз трябва да се включи, за да се предотврати нарушаването на закона.

Проф. Кожухарова: Високият брой смъртни случаи от Covid-19 у нас е обезпокоителен

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции